Godt design er vejen til glade www-brugere

I takt med, at vi i stadig højere grad bruger internettet til at skaffe os viden, information og facts om eksempelvis nye produkter, eller vi bruger nettet til at game og spille, så bliver det grafiske design på hjemmesider vigtigere og vigtigere.

En hjemmeside skal være nem at gå til, let at manøvrere i og hurtigt give brugeren de svar, som han eller hun søger. Heldigvis er de fleste virksomheder i dag klar over, at et godt grafisk web-design er afgørende for deres succes. En af disse virksomheder er Unibet, som har udviklet et ualmindeligt godt design på deres hjemmeside: Lige fra man kommer ind på siden og i den videre surfen rundt på sidens forskellige undersider får man et godt indtryk af, hvad man som bruger kan få ud af Unibet.dk-hjemmeisden.

Hvad skal hjemmesiden bruges til?

Når man skal skabe det bedste webdesign, er det vigtigt fra starten at gøre sig klart, hvad hjemmesiden skal bruges til. Skal det være et lækkert visitkort for en livsstilsvirksomhed? Skal det være en hjemmeside, der sælger produkter til husholdningen eller til fritidsaktiviteter? Skal du have folk til at kontakte dig via hjemmesiden? Der er mange muligheder, og hjemmesidens formål skal afspejle sig i dens design, så brugerne føler sig trygge og godt tilpas og samtidig bliver lokket til at foretage sig det, du gerne vil have dem til.

Spille- og casinosiden Unibet.dk er et af de gode eksempler, fordi siden i sit design afspejler, at her sker der noget, der er sjovt at være, og der er mange muligheder for dig som bruger af siden. Samtidig signalerer et godt farvevalg, at det er en troværdig og positiv side – den grønne farve er et godt valg til dette formål.

Designerne bag hjemmesiden har også gjort det nemt for brugerne at finde vej til det, de gerne vil – det er nemt at finde de spil, man gerne vil prøve, og der er et godt hjælpecenter, hvis man får brug for gode råd og vejledning til de forskellige muligheder, som siden byder på.

Tidligere opfandt webdesignerne ofte deres egen struktur og måde at få en hjemmeside til at fungere på. Idag er der mere standardiserede løsninger, men de gode hjemmesider afhænger stadig helt af en god designer.