Om denne blog

Design af websites og grafisk design i det hele taget er blevet stadig vigtigere. Vores samfund bliver i stadig højere grad båret af visuelle indtryk, og det matcher helt den måde, de fleste mennesker opfatter ting på. Langt de fleste af os forstår bedst de ting, som vi får ind gennem øjnene, og et godt grafisk design gør det lettere at få leveret budskaberne for afsendernes vedkommende, og modtagerne forstår bedre det, der bliver formidlet i form af gode og vellykkede designs.

Alt det handler denne blog om. Du kan blandt andet kan læse om den historiske udvikling inden for grafisk design. Vi trækker en tråd helt tilbage til urmenneskernes hulemalerier og surfer hen over det gamle mesopotamiske folk og de gamle grækere, der alle havde en fantastisk forståelse af, hvor vigtigt et godt grafisk udtryk er.

Nutidens krav

Historien gør det ikke alene, og derfor kan du også finde mange gode blogindlæg om, hvordan ikke mindst det grafiske webdesign er vigtigt. Her er der sket en enorm udvikling de senere år, fordi nettets muligheder udvikler sig. Hvor der før var mange begrænsninger i, hvad man kunne rent grafisk, er der i dag langt friere hænder for grafikerne – samtidig med, at webdesign i stigende grad udvikler standarder, så brugerne nemt kan finde rundt på hjemmesiderne, uanset hvilket emne de handler om, eller hvilken virksomhed de repræsenterer.

Der er ingen tvivl om, at grafisk design vil fastholde sin betydning for, hvordan vi oplever verden. I takt med, at denne blog udvikler sig, kan du læse om en lang række forskellige grafiske designretninger, så du ved at følge med i denne blog kan få en god fornemmelse af, hvad der rører sig, og hvor trenden bevæger sig hen.

Form og funktion

Bloggen beskæftiger sig ikke mindst med, hvordan form og funktion i det grafiske design hænger sammen. Det er vigtigt, at formen tjener indholdet, og ikke omvendt, og derfor skal form tage et strategisk afsæt: Hvad skal det grafiske design bruges til, hvilket formål skal eksempelvis en hjemmeside opfylde, så både dens ejer og den bruger bliver tilfredse og får det ud af den, som de går efter.

Alt for meget grafisk design lever sit eget liv og er ikke altid skabt med det formål at understøtte, hvad det skal. Det vil vi gerne gøre op med her på bloggen, og glæder os til at præsentere mange gode design og mange – måske nogle gange lidt kontroversielle – synspunkter på grafisk design.

God fornøjelse her på bloggen.